union-site

Campus Voll AS kjøper Voll studentby av Frost Eiendom

Konsortiumet UNION Real Estate Fund III, Traaseth Property og Spleisemark Campus står bak selskapet Campus Voll AS som har sikret seg studentbyen i Trondheim med adresse Vegamot 1. Frost Eiendom AS er selger etter å ha videreutviklet studentbyen siden 2008.

- Vi gleder oss over å øke fotavtrykket i Trondheim, og med denne investeringen øke antall enheter under forvaltning til over 930. Vårt fokus er å tilby trygge, moderne og sosiale boforhold til studentene. Frost har utviklet Voll til en attraktiv studentby, og sammen med Traaseth Property skal vi videreføre forvaltningen og sørge for å bevare dagens gode studentmiljø, sier Lars Even Moe, daglig leder i UNION Eiendomskapital.

Dette er det andre kjøpet innenfor studentboliger i Trondheim for konsortiumet, som i fjor ervervet studentboligkomplekset 360 Campus.

Frost fortsetter å investere i Trondheim
Voll Studentby ligger på Moholt i Trondheim, ca. tre km fra NTNU Gløshaugen med en reisetid på rundt 10 minutter med kollektivtransport. Eiendommen har umiddelbar nærhet til busstopp, dagligvarebutikk, treningsstudio og marka som gjør beliggenheten ettertraktet for studenter.

- Vi har forvaltet og utviklet studentbyen de siste 14 årene, og vi er veldig fornøyde med å få inn en profesjonell kjøper med betydelig kompetanse innenfor segmentet. For vår del vil dette salget sette oss i stand til å raskere gjennomføre våre bolig- og næringsprosjekter innenfor Trondheim sine kommunegrenser, samt gi boligområdet Tempe et betydelig områdeløft, sier Rune Pedersen, Strategi- og utviklingsdirektør i Frost Eiendom.

Voll Studentby består av 698 enheter fordelt over ca. 15 000 kvadratmeter. Eiendommen ble oppført i hhv. 1998/2000 og 2015. Studentbyen har en gjennomgående moderne standard med effektive planløsninger og hyggelige fellesarealer og har historisk hatt lange ventelister. Et tomteareal på ca. 12 mål muliggjør også ytterligere utvikling av eiendommen på lenger sikt.

Voksende segment
Investeringen er den andre i studentboligsegmentet for UNIONs value add fond og tredje for Traaseth Property. Konsortiumet har ambisjoner om å vokse ytterligere innenfor segmentet om de riktige mulighetene og samarbeidspartnere byr seg.

– Vi er takknemlige for at Frost Eiendom har gitt oss tillitten til å videreutvikle Voll. Ambisjonen vår er å etablere et ledende og rendyrket studentboligselskap i Norge. I vår portefølje eier og drifter vi studentboliger flere steder i Norge som danner et godt grunnlag for videre vekst, sier Martin Traaseth, Investeringsdirektør i Traaseth Property.

Pangea Project Finance har vært tilrettelegger og Norion Næringsmegling megler i transaksjonen. Wikborg Rein har vært juridisk rådgiver for kjøper og Deloitte har vært juridisk rådgiver for selger.

 For mer informasjon

Lars Even Moe, daglig leder i UNION Eiendomskapital
(+47) 982 18 792, moe@union.no

Martin Traaseth, Investeringsdirektør i Traaseth Property
(+47) 97 177 180, mv@traaseth.com

Rune Pedersen, Strategi- og utviklingsdirektør
(+47) 950 38 600, rune.pedersen@frost.no 

  • investere