union-site

Klar for storutbygging på Valle

Valle Wood er hjørnesteinen i UNION Gruppens pågående utviklingsprosjekt på Valle. Nå er UNION klar for storutbygging.

En av Oslos mest innovative og fremtidsrettede næringseiendommer skiftet i starten av desember eiere. UNION sikret seg Valle Wood, som er Norges største næringseiendom i massivtre og nybyggprosjektet Valle View på 23 000 kvadratmeter. Med på kjøpet fikk UNION også det resterende av NCCs regulerte areal på tomten kalt Valle Vision hvor det kan bygges ytterligere opp mot 30 000 kvadratmeter.

Valle Wood er resultatet av NCCs målsetting om å bidra til god stedsutvikling gjennom et unikt bygg hvor bærekraft og innovasjon sto sentralt. Det er med andre ord  et solid fundament UNION Gruppen tar over, når de nå gjør seg klare for storutbygging på Valle.

Signaturbygget Valle Wood rommer ca. 8 000 kvadratmeter kontor, og var fullt utleid da UNION overtok eiendommen.  Ifølge daglig leder i UNION Eiendomskapital, Johan Hamre, er det hovedsakelig tre faktorer som gjør bygget attraktivt hos leietakere:

– Det er ikke uten grunn at Valle Wood blir hjørnesteinen i vårt nye utviklingsprosjekt på Valle. UNION Gruppen tilbyr nå våre kunder lokaler med svært høy grad av fleksibilitet og nærhet til det lokale tilbudet og sentrum. Men kanskje viktigst, et bygg med sterkt fokus på miljø.  Bærekraft er viktig for oss og vi ser at dette er noe  våre kunder også verdsetter når de ser etter nye lokaler.

Han forteller videre at de samme verdiene vil videreføres i de omliggende prosjektene.

Merverdi for leietaker

Det verdensledende kaffeselskapet Jacobs Douwe Egberts har siden juli 2019 hatt sitt Oslokontor i toppetasjen av Valle Wood. Lokalene rommer 51 kontorplasser og et show-room. Operation Manager Trond Kjølstad trekker frem sammenfallende verdier knyttet til miljø og bærekraft som utslagsgivende da virksomheten valgte nye lokaler.

-Vi bestemte oss tidlig for at området rundt Helsfyr sto øverst på ønskelisten, og Valle Wood viste seg å innfri alle våre behov og ønsker. JDE Norge har Friele som vår sterkeste merkevare og vi er naturlig nok svært opptatt av bærekraft og miljø. Vi er derfor svært positive til at våre verdier speiles i våre lokaler. Du kan si at bygget har tilført vår bedrift merverdi i form av en tydeligere profil utad.

Det er svært klimavennlig  å bygge i massivtre, fordi det sparer miljøet både under oppføring og i driften etterpå. Trematerialer er 100 prosent fornybart, og i tillegg lagres treets karbondioksid i hele byggets levetid.

Valle Wood blir også sertifisert i henhold til det internasjonale sertifiseringssystemet BREEAM, på nivået excellent. Dette er systemets nest høyeste rangering som tilfaller bygg som møter strenge krav til energibruk, miljø og kvalitet. Blant annet tilsier sertifiseringen at nybygget på Valle bruker opptil 40 prosent mindre energi enn eldre kontorbygg i normal drift. I tillegg måles byggets totale påvirkning på miljøet kontinuerlig.

Et prisvinnende bygg med nærhet til alt

Grønn profil og klimavennlig arkitektur engasjerer og begeistrer. Det er ikke bare leietakere som er begeistret, men også arkitekter samt bygg- og eiendomsnæringen. Bygget ble nominert til Arkitekturprisen i 2019 og mottok i august prisen “Bygghammeren Beste Praksis”. Gjennomgående bruk av tre ute og innvendig har gitt bygget en unik fasade, i tillegg til lune og mer organiske kontorlokaler. At både byggets kvaliteter og plassering er positivt for leietakerne, er Trond Kjølstad klar på:

-Vi sitter nå i lokaler som visuelt og arkitektonisk har et tydelig miljøuttrykk. Dette kombinert med høy takhøyde og flott utsikt, gjør kontoret vårt til et lyst og varmt sted, hvor de ansatte synes det er gøy å gå på jobb. Som kaffeselskap har vi naturligvis mange besøkende fra utlandet. Da er det viktig at vi har lokaler som skaper den gode møteplassen og det har vi så absolutt her.

Videre trekker Trond Kjølstad området og byggets gunstige plassering som fordelaktig for kaffeselskapet.

-Det er også viktig at vi er tilgjengelige, både for  ansatte og besøkende fra inn og utland. Om du kommer fra sentrum eller fra Gardermoen, tar reisen til oss aldri mer enn 25 minutter. Vi er i gangavstand til  buss, flybuss og t-bane.  Valle Wood dekker vel på mange måter alle våre behov.

Fremtiden på Valle

Valle er allerede under full utvikling og vil i begynnelsen av 2024 være en fremtidsrettet destinasjon med puls og høyt aktivitetsnivå. Her kan du jobbe, bo, leve og oppleve. Det nye spennende området vil ha alt du trenger med restauranter, offentlig transport, dagligvare, servicetilbud, grønne områder, treningsfasiliteter og mye mer.

UNION Norsk Næringsmegling håndterer utleie av arealene på Valle. I View som ferdigstilles i Q1 2021, er de fire toppetasjene på til sammen ca. 7500 kvadratmeter ledig. Arealene i Vision lanseres i markedet i mars, og vil ferdigstilles i to trinn; I Q1 2023 og Q1 2024.

Ønsker du mer informasjon om prosjektet på Valle, kontakt daglig leder i UNION Eiendomskapital Johan Hamre her.

Illustrasjon: Lund+Slaatto Arkitekter

  • Valle
  • Valle Wood
  • Valle View
  • Valle Vision