union-site

UNION Residential Development gjør sin første investering i Sverige

UNION Residential Development har inngått avtale med Kynningsrud-konsernet, om å kjøpe 70 prosent av aksjene i Kynningsrud Bostäder.

Kynningsrud Bostäder har siden 2020 drevet virksomhet i Vest-Sverige og bygget opp en prosjektportefølje på rundt 1 300 boliger bestående av attraktive boligprosjekter i Göteborgregionen.

Investeringen er UNION Residential Developments første investering i Sverige og fondets tredje oppkjøp etter å ha kjøpt Bonavas norske virksomhet og Spilder Brygge i Stavanger tidligere i sommer. Oppkjøpet av majoriteten i Kynningsrud Bostäder gir boligutviklingsfondet en ny nordisk forankring hos en større regional boligutvikler. Kynningsrud er en organisasjon med høy kompetanse og med en spennende prosjektportefølje med stort potensiale, sier Baard Schumann leder for boligutviklingsfondet i UNION. Han har lang erfaring med det svenske boligmarkedet og ser frem til å være med på videreutviklingen av Kynningsrud Bostäder sammen med de andre eierne.

Kynningsrud Bostäder har på kort tid bygget opp en virksomhet med erfaren personell og gode prosjekter. Å få inn en stabil aktør som UNION som hovedeier er et bevis på at vi har lyktes godt og at det er tillit til selskapet, boligmarkedet og Göteborgsregionen, sier konsernsjef i Kynningsrud AS, Pål Kynningsrud.

  • Boligutvikling